על חשיבות הספר "האדם מחפש משמעות" וכיסופי האדם למשמעות
דידה קימור הנה דוקטור לפילוסופיה, לוגותרפיסטית (Diplomate in Logotherapy) ומטפלת בתנועה, בעלת רקע גם בייעוץ פילוסופי. ממקימי העמותה ללוגותרפיה בישראל וחברת הועד המנהל שלה. מרצה ומנחה בתוכניות הלוגותרפיה בארץ בעברית ובאנגלית, למן הקמתן, באוניברסיטת חיפה ובמכון ויקטור פראנקל בישראל. תחומי התמחותה: חקר התודעה, פילוסופיה אקסיסטנציאליסטית ומשמעות החיים. הציגה עבודות בנושאים אלה בכנסים אקדמיים בארץ וכן במרכז הבינלאומי ללוגותרפיה בדאלאס.
יורם עשת הוא פרופ' מן המניין וחוקר במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. במלחמת יום הכיפורים נפצע אנושות במוחו, פציעה ששיתקה אותו, פגעה בעיניו ובעיקר, פגעה ביכולתו לכתוב, לקרוא, לבצע פעולות חישוב בסיסיות ולהתמצא במרחב. תוך התמודדות עם מגבלות פיזיות חמורות וטראומה נפשית קשה, נאלץ יורם ללמוד הכל מחדש.
הפעם ישתף אותנו יורם בשני ספריו והמעבר ביניהם- החריגה מן הכאב והטראומה האישיים, אל עבר האמפתיה אל כאבו של האחר. בהרצאה יתאר את המסע לבניית זיכרון ותודעה, שעבר מאז הפציעה, במהלך כתיבת ספרו האוטוביוגרפי "אדם הולך הביתה" ובכתיבת הרומן "ציר תמר", העוסק באבלם של הורים שכולים. שני הספרים נעזרים בכלים ספרותיים למעקב אחר בני אדם שחרב עליהם עולמם ועל צמיחת החיים מתוך החורבן.
דיפלומייט קליני בלוגותרפיה - תואר שני בעבודה סוציאלית, 38 שנות ניסיון בבריאות הנפש ואוכלוסיות אחרות. עובד בקליניקה ציבורית וגם בעל קליניקה פרטית, בה עובד בשיטת הלוגותרפיה. היה פעיל בעמותה הישראלית ללוגותרפיה. הופיע מספר פעמים ברדיו ואף הציג עבודות בכנסים בינלאומיים של הלוגותרפיה. מתלמד לדוקטורט בלוגותרפיה. מייסד שותף של מכון ויקטור פראנקל ללוגותרפיה בישראל.
הלוגותרפיה הנה גישה וותיקה. בתקופה האחרונה אנו עדים לעלייה במספר האנשים המעלים שאלות לגבי המשמעות בחייהם - הן בקרב אנשי טיפול והן בקרב האוכלוסייה בכללותה. בחדר הטיפולים מתייחסת הלוגותרפיה למגוון רחב של התמודדויות - דיכאון, חרדה, ריק קיומי, הפרעות נואוגניות ופסיכוגניות ועוד, כאשר המטפל מחפש את הדרך לעזור לאדם היושב מולו. בהרצאה יוצגו דיווחים מן השטח, על כוחה של הלוגותרפיה בפועל, מן הצד הקליני.
מרים פרץ- אשת חינוך, שאיבדה שניים מבניה, קציני צה"ל, בקרב, בעת מילוי תפקידם. בין שניהם נפטר בעלה משיברון לב. מרים בחרה לקחת את כאבה למשימה של הפצת רוח בניה- רוח הנתינה והחסד, באמצעות עשייה מתמדת בהתנדבות- הרצאות בקרב חיילים ובני נוער וקהילות ברחבי העולם. מדליקת משואה בהר הרצל (2014), כלת פרס ישראל על מפעל חיים (2018), ובעלת דוקטוראט כבוד מטעם אוניברסיטת בר-אילן. ב- 2021 התמודדה לתפקיד נשיאות המדינה.
שיחה על מוות וחיים, על דמעה ושמחה, על גילוי כוחות הרוח מתוך המשברים, על חידוד הרגישות האנושית מתוך הסבל, על אמונה ומשמעות בכל רגע בחיים, על הבחירה ועל האחריות לברוא מן החושך אור גדול! על ההתמודדות דווקא בדברים הקטנים, על ההתרגשות מן ההתכתבות עם תורתו של ויקטור פראנקל, על כח האהבה ועל השאלה: איזה מן חיים אתה רוצה לחיות, כדי לעשות עולם טוב יותר? (דיאלוג יעודי, מצולם מראש, במיוחד לכנס, עם ד"ר דידה קימור).
מולי להד - פרופסור ופסיכולוג רפואי ישראלי, הנחשב למומחה בינלאומי בטיפול בפסיכו-טראומה ושיקום קהילות אחרי אסון. נשיא- מייסד מרכז משאבים בקרית שמונה, מפתח מספר שיטות התערבות וטיפול, ומרצה במכללת תל-חי, פרופסור מן המנין חיבר וערך-35 ספרים בתחום.
הדמיון יכול להיות מקור של כאב, דאגות וקושי נפשי, אך הדמיון הוא זה אשר מאפשר לנו לנדוד מעבר לזמן ולמרחב, לדמיין את העתיד, להמציא דברים, ולתוות את תקוותינו. ההרצאה תתייחס לתחומי הפילוסופיה, האנתרופולוגיה, המיתולוגיה, הנוירו-פסיכולוגיה והפסיכולוגיה, כדי להדגים את כוחם המרפא של הדמיון והמשחקיות במצבי אין-מוצא.